ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ - GORGOPOTAMOS CANYONING

 

  Παρουσίαση / Χάρτης / Φωτογραφικό Υλικό Canyon / Video  / Πληροφορίες Canyon

 

Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι πολύ εντυπωσιακό και επιβλητικό. Θεωρείται το πιο τεχνικό και δύσκολο φαράγγι στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται στα 3 πρώτα σε όλη την Ευρώπη.  

 

Οι ομάδες που θα το διασχίσουν θα πρέπει να έχουνε αρκετή πείρα πάνω στο canyoning διότι κρύβει αρκετούς κινδύνους. Ξεκινώντας, τα πρώτα 700 μέτρα αποτελούνται από αρκετές τσουλήθρες και βουτιές, συνεχίζουν καταρράκτες εκ των οποίων οι περισσότεροι, δεν είναι κάθετοι, αλλά γυριστοί σαν ελατήριο. Αυτό ανεβάζει την δυσκολία των καταρρακτών που στο σύνολο τους είναι 22 με τον μεγαλύτερο 85 μέτρα.

 

Το φαράγγι διασχίζεται σε δυο ημέρες διανυκτερεύοντας στο ενδιάμεσο της διαδρομής.  Για πρώτη φορά έγινε κατάβαση του φαραγγιού του Γοργοποτάμου το καλοκαίρι του 2008. Η ερευνητική ομάδα ξεκίνησε από την τοποθεσία "Άγιο Πνεύμα" της Οίτης έως ους πρόποδες τις Οίτης και την Ιστορική Γέφυρα του Γοργοποτάμου.

 

Οι καταρήχητές κατέγραψαν σε υψομετρική διαφορά 800 μέτρων περίπου, από τα 1100μ στα 300,22μ μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, αντίστοιχο αριθμό μικρών λιμνών και επισήμαναν την άγρια ομορφιά του. Είναι γνωστό ότι η περιοχή του Φαραγγιού του Γοργοποτάμου αποτελεί καταφύγιο του αγριοκάτσικου της Οίτης.

 

             

 

 

Χάρτης της Διαδρομής

 

 

 

 

Φωτογραφικό Υλικό από την πρώτη εξερεύνηση

Η προσπέλαση του Φαραγγιού έγινε  για πρώτη φορά το τέλος Ιουλίου του 2000 από τους: Ανδρέου Γεώργιο, Λάκκα Σπύρο, Λάσκαρη Παύλο, Αιδαλή Σάββα, Χατζηχαραλάμπους Αλέκο, Τσουργιάννη Αρίωνα με την Οικονομική Υποστήριξη του Δήμου Γοργοποτάμου.

   

              

             

         

       

 

 

GORGOPOTAMOS CANYONING VIDEOS

Video 1

Το Βίντεο έθεσε στην διάθεσή μας προς ανάρτηση ο Κώστας Χ. Παρηγόρης
 

Video 2


 

Video3

 

 

 

See more  information ...

http://www.canyoning.gr/

http://www.canyoning.tv/intro/intro.htm

http://www.descente-canyon.com/canyoning.php/202-21072-Gorgopotamos.html

 

Add your Link here!!

Αρχική Σελίδα >>